piątek, 2 czerwca 2017

Bigos z młodej kapusty

Czy można zrobić pyszny obiad w pół godziny? Pewnie, że tak. Takim daniem właśnie jest ten bigos z młodej kapusty z dwoma rodzajami kiełbasy. Wystarczy podać świeże bułeczki lub chleb i domownicy będą palce oblizywać.



Składniki:
Przygotowanie:
Kapustę grubo poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasy w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko podsmażyć cebulę dodać kiełbasy i podsmażać do momentu aż kiełbasa lekko się zrumieni uważając by nie spalić cebuli. Do kiełbasy dodać kapustę wsypać przyprawy wymieszać i podlać połową bulionu. Poddusić i gdy kapusta będzie al dente dodać koncentrat i ketchup. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu. Całość podsmażać pod przykryciem jeszcze około 10 minut by kapusta nabrała koloru. Zdjąć z ognia i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.





2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Ja użyłam domowego ale jeśli nie chcesz robić lub nie masz to możesz użyć z kostki.

      Usuń