.

środa, 23 sierpnia 2017

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Dawno nie było na blogu sałatki a to dlatego, że często wracam do przepisów, które są już na blogu. Jednak lubię eksperymentować, czarować i robić coś z niczego lub zrobić tzw "sprzątanie lodówki". Tak też powstała ta sałatka.



Składniki:
  • 1 słoik pieczarek marynowanych (270g)
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 1 mniejszy por (biała część)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Do smaku
  • sól
  • pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki i jajka pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku i odłożyć na około 1-2 godziny do lodówki by smaki się przegryzły.
W wersji mniej kalorycznej majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz