piątek, 4 maja 2018

Kotlety drobiowe siekane

Kotlety z piersi dosyć często robię i żeby trochę urozmaicić obiad polecam wam tzw. kotlety siekane. Są smaczne, bardziej soczyste ale też bardziej kaloryczne. Do nich polecam podać ziemniaki i ulubioną surówkę. Szybko, tanio i smacznie.


Składniki:
Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte piersi pokroić w średnią kostkę. Dodać wszystkie składniki i wymieszać. Włożyć na około 2-3 godziny do lodówki. Smażyć kotlety na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.






3 komentarze:

  1. Anonimowy05 maja, 2018

    Mniam, pycha. Też robię siekane, ale na bazie z ciasta nalesnikowego. I bez majonezu. Dużo majeranek, ząbek czosnku. I smażę po wymieszanieu mięsa z ciastem. Serdecznie polecam. Warto spróbować czegos nowego.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej. :)
    Super masz tego bloga i świetny pomysł na prowadzenie. Ja dopiero co zaczynam.
    Sama też czasami lubię coś ugotować.
    Powodzenia i jak chcesz, to wpadnij do mnie. Będzie mi miło.
    blue-monday90.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nazywam je kotlety słoneczne i robię je bez mozzarelli. Też są pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń